Begeleiding van lopers bestaat enerzijds uit het screenen op potentiële risicofactoren om een blessure te ontwikkelen en anderzijds uit loopanalyse. Daarnaast zijn sportspecifieke oefeningen of training eveneens mogelijk (zie Sportkine).

Op basis van wetenschappelijk onderzoek werden een reeks testen ontwikkeld als preventieve screening van een loper. Deze testen worden doorlopen om vervolgens de vijf zwakste onderdelen naar boven te halen (spierkracht, mobiliteit, reactiviteit,...) en hiervoor specifieke oefeningen te geven.

Voor de loopanalyse wordt een video-opname gemaakt van het looppatroon. Afhankelijk van waar en hoe de loper traint zal dit op de loopband of buiten zijn en al dan niet aan verschillende snelheden. Deze beelden worden nadien vertraagd en gedetailleerd geanalyseerd. Op basis van deze analyse worden tips gegeven om het looppatroon te verbeteren en wordt dit opnieuw geanalyseerd. Op deze manier wordt het looppatroon geoptimaliseerd wat zorgt voor een verbeterde prestatie en een verlaagde kans op letsels.

Indien blijkt dat podologisch advies en eventueel zolen nuttig kunnen zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden met de podoloog, indien de patiënt dit wenst. De kinesitherapeut en podologe in de praktijk bespreken dan op voorhand het dossier om een goeie overdracht en samenwerking te garanderen.

Specialisaties kinesitherapie

(Klik op één van onderstaand opties)

  • Facebook Social Icon

Praktijk in Beweging

.

.

.

.

Henleykaai 86

9000 Gent

09 234 08 00