Prenatale kinesitherapie

Tijdens de zwangerschap kunnen klachten ontstaan o.a. door hormonen en extra gewicht. Met specifieke (thuis)oefeningen, manuele technieken en tips voor in het dagelijks leven wordt de klacht aangepakt en draaglijker gemaakt. 

Ook als je geen klachten ondervindt, kan prenatale kine een meerwaarde hebben. Hierbij wordt uitgelegd wat een zwangerschap met je lichaam doet, wat er gebeurt tijdens de bevalling, hoe je weeën kan opvangen en welke ademhalingstechnieken je kan toepassen. 

Hiernaast leren we oefeningen aan om beweeglijk te blijven, een juiste houding te vinden en je lichaam in goede conditie te houden.

Deze lessen worden best gevolgd tussen week 20 en 30.

1/9

 

 

 

Postnatale kinesitherapie

Kinesitherapie na de bevalling helpt  om een gezonde, fitte moeder te zijn. De bewustwording en het versterken van de bekkenbodem, diepe buikspieren, rug- en bilspieren worden getraind. Deze set aan spieren zijn immers heel belangrijk voor stabiliteit van de volledige romp (core-stability) en het vermijden van klachten. Ook krachttraining van de ledematen komt aan bod. Met cardiotraining wordt de algemene conditie verbeterd waardoor vermoeidheid minder snel zal optreden tijdens activiteiten en sporthervatting mogelijk wordt.

Postnatale kine wordt normaliter gestart 6 weken na een natuurlijke bevalling of 8 weken na een keizersnede.

Komt je kindje mee? Dit is geen probleem, maar houd er rekening mee dat de oefeningen onderbroken kunnen worden door je kleintje. In de praktijk liggen wat attributen (wipper, speelmat,...) voor afleiding en er is steeds mogelijkheid om afgezonderd borstvoeding te geven.

​Specialisaties kinesitherapie

(Klik op één van onderstaande opties)

  • Facebook Social Icon

Praktijk in Beweging

.

.

.

.

Henleykaai 86

9000 Gent

09 234 08 00