Redcord wordt zowel voor testing als voor training toegepast. Het concept steunt op de Neurac methode, wat staat voor neuromusculaire activatie en gaat over de activatie van spieren vanuit onze hersenen.

Door pijn, inactiviteit, trauma of foutieve gewoonte kan er desactivatie optreden van één of meerdere spieren. Hierdoor werken andere spieren te intensief (ter compensatie) wat leidt tot extra belasting. Vaak hebben mensen hierdoor last ter hoogte van de overbelasting, maar moet de effectieve oorzaak van de klacht gezocht worden bij de inactieve spier. Dit kan in het Redcord systeem en dat zowel voor een erg acute zwakke patiënt als voor een topsporter. ..

1/7

Eenmaal de zwakke zone gevonden is, wordt hier gericht op getraind.

Tijdens de oefentherapie wordt het lichaam gestimuleerd om de juiste spieren opnieuw in de juiste sequentie te activeren door middel van suspensietraining in de Redcord touwen. De doelstelling is om het lichaam terug te brengen naar pijnvrij bewegen en kwalitatief beter functioneren. De training in het Redcord systeem wordt aangevuld met oefentherapie in de oefenzaal en thuisoefeningen.

Redcord kan toegepast worden bij alle soorten acute en chronische pijnen, voor het vermijden van recidieven in rug- en nekklachten, preventie van blessures bij (top)sporters, houdingstraining, opdrijven van de algemene belastbaarheid van het lichaam,…

Officiële website redcord: https://redcord.be/

Specialisaties kinesitherapie

(Klik op één van onderstaande opties)

  • Facebook Social Icon

Praktijk in Beweging

.

.

.

.

Henleykaai 86

9000 Gent

09 234 08 00