Sportkine is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich toespitst op de revalidatie en training bij zowel de recreatieve als professionele sporter.

Revalidatie na letsel, overbelasting of operatie

Deze revalidatie start initieel vaak met een periode van relatieve rust die ondersteund kan worden met technieken om de letselzone te ontlasten. Nadien wordt de belastbaarheid stelselmatig verhoogd via nauwgezette oefeningen en richtlijnen. De ultieme doelstelling van dergelijke revalidatie is een lichaam creëren die sterker is dan voor het letsel om op die manier recidief te vermijden.

1/6

Sportspecifieke training

Ook bij een klachtenvrije sporter is extra training nuttig. Enerzijds kunnen de sportprestatie verbeterd worden door specifieke oefeningen en trainingsschema's. Anderzijds kunnen blessures vermeden worden door adviezen, techniekaanpassing, specifieke oefeningen,...

Preventieve screening en training

Elke sporter loopt constant het risico om een blessure te ontwikkelen. Zowel na een letsel als in een klachtenvrije periode kunnen oefeningen aangeboden worden om dit risico zoveel mogelijk te doen dalen. Er wordt een uitgebreide screening gedaan van alle sportspecifieke bewegingen en zo worden risicofactoren in kaart gebracht en bijpassende oefeningen aangeleerd.

Specialisaties kinesitherapie

(Klik op één van onderstaand opties)

  • Facebook Social Icon

Praktijk in Beweging

.

.

.

.

Henleykaai 86

9000 Gent

09 234 08 00